Pure and easy

Booker T.

013, Tilburg 26 mei 2010

Booker T. Jones

Zonder The MG's maar met een stel zeer bekwame muzikanten heeft 013 als enige de legendarische Booker T. weten te strikken voor een exlusieve clubshow in Nederland.
Het concert was veel avontuurlijker dan dat met de MG's vorig jaar. De verwachting dat er vanavond slechts oude soulkoeien uit de sloot worden gehaald blijkt vanaf het begin ongegrond. "Ik heb dit nummer drie weken geleden geschreven met The Roots" verklaart hij na een gewaagd instrumentaal openingsnummer. Booker T. laat zich nu eenmaal graag omringen door jonge, hippe muzikanten.

Booker T. Jones Booker T. Jones Booker T. Jones Booker T. Jones

Meteen wordt doorgegaan met de track Pound It Out van het succesvolle album Potato Hole dat vorig jaar op enorm goede recensies kon rekenen. Ook de titeltrack wordt gespeeld en al snel wordt duidelijk dat deze avond zich tot een een muzikaal hoogstandje gaat ontwikkelen. Twee gitaristen, een bassist en een zeer funky drummer zijn de uitstekende begeleiders van deze geweldige, zeer bescheiden muzikant. Al snel wordt met Time Is Tight de eerste troef gespeeld.

Booker T. on stage Booker T. on stage Vervolgens krijgen we andere klassiekers te horen van artiesten waarmee Booker T. tientallen jaren geleden heeft samengewerkt. Sitting On The Dock Of The Bay van Otis, Ain't No Sunshine van Bill Withers en uiteraard het bluesy Born Under A Bad Sign, waarbij Booker T. voor het eerst die avond de gitaar bespeeld, zijn prachtige voorbeelden die nog altijd tot de verbeelding spreken. Melting Pot ontaardt in een prachtige jam waarin alle muzikanten aan bod komen. De drummer blijkt ook te kunnen rappen.

Booker T. Jones

Hoogstaand is tevens het solo-moment van gitarist Vermon Black die een geweldige Little Wing (Hendrix) inzet waarna Booker T. aansluit om samen te eindigen.

Booker T. Jones

Van muzikale uitverkoop is geen moment sprake en als Green Onions wordt gespeeld is het hek van de dam bij de voornamelijk oudere fans en liefhebbers. Zoals het optreden begon zal het ook eindigen met Hey Ya, een cover van Potato Hole van de hippe Outkast waarmee Booker T. nog eens aangeeft een tweede jeugd te zijn begonnen.

Booker T. Jones

Het concert wordt besloten met een versie van I've been loving you too long (to stop now), met Booker T. op gitaar.

Booker T. on stage Ticket