Pure and easy

Paul McCartney

Ziggo Dome, 7 juni 2015

Paul McCartney in Ziggo Dome

Voordat Paul en zijn band het podium betreden wordt een film getoond met foto's en bewegende beelden van de verschillende periodes uit zijn leven. Dit wordt aangevuld met bijpassende muziek waaronder covers van de man zijn nummers. Na twintig minuten komt er een einde aan de film en gaat het concert echt beginnen.

Mijn staanplaats is voor de soundmix plek. Dit is qua geluid in orde, maar voor wat betreft zicht iets minder. Gelukkig zijn de beeldschermen naast het podium wel goed te zien. McCartney doet zijn best de nodige nederlandstallige opmerkingen te maken. Het concert bevat veel bekend en vaak gespeeld werk, maar gelukkig ook enkele verrassingen. Temporary Secretary is er zo een. De nieuwe single Hope For The Future leek niet erg bekend bij de gemiddelde bezoeker van dit concert. Het vuurwerk bij Live A Let Die was heftiger dan ooit. Midden in de zaal was de warmte ervan te voelen.

Tegen het einde van de show mochten er nog enkele fans op het podium komen, omdat ze een opvallend tekstbord omhoog hadden gehouden. Verder eindigde het zoals gewoonlijk met een stukje Abbey Road medley. Zoals altijd merk je dat iedereen zich buitengewoon vermaakt en zie je allemaal blije gezichten om je heen.Als de band het podium heeft verlaten daalt een regen van confetti neer in de zaal.

Setlist

Paul McCartney Ziggo Dome
Paul McCartney Ziggo Dome

Band

Regen van confetti
Out there poster
Ticket Paul McCartney